Τοροσίδης: «Όπως παίζουμε θα χάσουμε ακόμα κι από το χωριό μου!»

torosidis

Επικριτικός για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αφοπλιστικά ειλικρινής αλλά και έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Τοροσίδης, μετά το τέλος του αγώνα. «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε στην προ Ρεχάγκελ εποχή. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε» είπε με νόημα ο διεθνής ποδοσφαιριστής, σχεδόν βουρκωμένος.

«Δεν πολεμάμε! Δεν ξέρω τι φταίει. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Χάσαμε από μια αδύναμη ομάδα που έπαιξε καλύτερα από εμάς. Δεν ξέρω πως να μας χαρακτηρίσω. Ανύπαρκτους; Απαράδεκτους; Εμείς φταίμε, εγώ φταίω. Αν μου έλεγες πριν δύο μήνες για αυτό το πράγμα, δεν θα το πίστευα. Δεν ξέρω τι να πω.

Δεν υπάρχει εξήγηση. Και έξι ώρες να κάτσω να συζητήσω, δεν θα βγάλω άκρη», τόνισε αρχικά ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας στη ΝΕΡΙΤ, ενώ ερωτηθείς για τον ρεαλιστικό στόχο από εδώ και πέρα, ήταν ξεκάθαρος: «Ποιος ρεαλιστικός στόχος; Ποια πρόκριση; Πλάκα κάνουμε… Ο στόχος είναι να ξυπνήσουμε».

 Στη συνέχεια ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε και μπροστά στην κάμερα του OTE: «Και στα τέσσερα ματς που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε… Δεν έχω εξήγηση. ου υπήρχε. Δεν έχω εξήγηση. Είμαστε τουλάχιστον τραγικοί, δεν χωράει κριτική, τι να πει κανείς… Βλέπεις μια Εθνική που δεν την έχεις δει ποτέ… Το είπα και με τη Βόρειο Ιρλανδία, έχουμε χάσει την ταυτότητά μας, αλλά και το να χάνουμε απ’ τα Νησιά Φερόε είναι τουλάχιστον τραγικό.

«Το πιο εύκολο απ’ όλα είναι να μοιράσουμε ευθύνες. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν μπορεί να σου φταίει τίποτα άλλο (κόσμος, διοίκηση, προπονητής) όταν χάνεις απ’ τα Νησιά Φερόε. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις με αυτό τον τρόπο με κλασικές ευκαιρίες των αντιπάλων μας, όταν εμείς έχουμε τέτοια ποιότητα. Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, ο κόσμος ήταν ξανά εδώ, αλλά τους δώσαμε ακόμα μια πίκρα. Όπως και σε όλη την Ελλάδα. Εγώ σαν αρχηγός και σαν παίκτης ζητάω συγγνώμη και νομίζω πως αυτό είναι επιθυμία όλων. Δεν ξέρω πραγματικά…».

Και κατέληξε: «Είμαι 7-8 χρόνια στην ομάδα, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό που ζούμε… Να μιλήσω για πρόκριση θα ήταν κωμικό, όταν χάνεις απ’ τα Νησιά Φερόε. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Αν συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο, ούτε νίκη δεν θα πάρουμε στα προκριματικά. Αν αλλάξουμε εικόνα, ίσως έχουμε μια ελπίδα…

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μεταξύ μας, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Απορώ… Τουλάχιστον παλιά πολεμούσαμε. Δεν παίζαμε μεγάλη μπάλα, αλλά τα καταφέρναμε, ήμασταν συμπαγείς. Με ποιον και να παίξουμε σήμερα, μπορούμε να χάσουμε, ακόμα και με το χωριό μου… Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν επανέλθει η νοοτροπία και το πάθος που είχαμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει