Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ είναι ο νέος πρόεδρος της Super League

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ο νέος πρόεδρος της Super League.

Ο διευθύνων σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΑΕΚ επικράτησε στις αρχαιρεσίες που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης απέναντι στον Μάκη Γκαγκάτση, που κατέβηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας έλαβε 8 ψήφους, έναντι 6 του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, ενώ απείχε από τη διαδικασία ο Αστέρας Τρίπολης και λευκό ψήφισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και η ΕΠΟ (όπως συνηθίζει στις εκλογές).

Ο Μηνάς Λυσάνδρου ψηφίστηκε και από τους «αιώνιους» αντιπάλους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καθώς επίσης και από Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Λαμία. Τον Μάκη Γκαγκάτση ψήφισαν, πέρα από τον ΠΑΟΚ, η Λάρισα, ο Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός.

Η θητεία του νέου προέδρου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και το πρώτο θέμα που πρέπει να διαχειριστεί είναι η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες.

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο νέος πρόεδρος της Super League όπου υποστήριξε πως υπάρχει κλίμα ενότητας και συσπείρωσης μεταξύ των μελών της Λίγκας, ενώ ανέφερε πως ξεκινάει μια νέα εποχή και άπαντες θα προσπαθήσουν για να φτιάξουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα για την ερχόμενη σεζόν!

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Λυσάνδρου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επερχόμενο πρόεδρο κύριο Μπαταγιάννη. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του συνεταιρισμού που με ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Θα είμαστε συσπειρωμένοι. Δεν θέλω να πω τίποτα, υπάρχει ένα καλό κλίμα, συσπείρωσης και συντονισμού στο πρωτάθλημα, αρχίζει μια νέα εποχή. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να κοιτάξουμε προς τον ίδιο στόχο, πρέπει κι εσείς να προσπαθήσετε να υπηρετήσετε τη νέα μορφή της λίγκας. Θέλουμε να τελειώσουν όλα ομαλά και να οργανώσουμε ένα νέο και καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί μπορούμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μάκη Γκαγκάτση, με τον οποίο ήταν αντίπαλοι για την προεδρία: «Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο ήθελα να αναφερθώ, στον Μάκη Γκαγκάτση που είναι καλός φίλος μου και ικανότατο στέλεχος. Είμαι, βέβαιος, ότι θα λέγαμε τα ίδια πράγματα ακόμη και αν έβγαινε αυτός, είμαι βέβαιος πως θα με στηρίξει και θα έκανε και θα έλεγε τα ίδια πράγματα στη θέση μου. Αυτό δείχνει το στίγμα της επόμενης ημέρας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει