«Άναψαν» τα αίματα στο ΔΣ της ΕΣΑΚΕ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ένταση δημιουργήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΑΚΕ ανάμεσα στους δυο αιωνίους με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα τους στο ΣΕΦ την Κυριακή 10.03.2019 και το αίτημα του Ολυμπιακού για ξένους μόνο διαιτητές διαφορετικά δεν κατεβαίνει να παίξει.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασαν για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία, απ’ την μεριά της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός -μέσω του προέδρου της, Μάνου Παπαδόπουλου- απάντησε με ειρωνική διάθεση, ζητώντας… Κινέζους διαιτητές. Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνέχεια, αφού ο κ. Παπαδόπουλος -πέρα από το θέμα της διαιτησίας- έθιξε και θέμα οφειλών σε παίκτες του Ολυμπιακού.

“Είναι συζήτηση αυτή για τους διαιτητές; Μπορεί σε καμία λίγκα να διαλέγει ο καθένας τους διαιτητές, που θέλει; Δεν είναι εγωιστικό αυτό; Να μην θέλει να παίξει με συγκεκριμένους διαιτητές; Ο Ολυμπιακός λέει ξεκάθαρα ότι αν έχει τους συγκεκριμένους διαιτητες, δεν παίζει. Και εγώ λέω: είναι εφικτό ο καθένας να θέλει τους διαιτητές του; Πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Που έχει ξαναγίνει αυτό; Γιατί δεν μιλάτε για την Ευρωλίγκα, που εμείς φωνάζαμε πέρυσι; Έχετε καμία παρέμβαση στην διαιτησία στην Ευρωλίγκα; Τους λέτε θέλουμε μόνο Σλοβένους ή μόνο Κροάτες ή μόνο Ρώσους; Λέτε δεν θέλουμε αυτούς ή θέλετε εκείνους; Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε ποια λίγκα του κόσμου έχει ξαναγίνει; Που έχει ξαναγίνει να λέει ομάδα στο ημίχρονο φεύγω γιατί με αδικούν; Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Και θέλετε να μας πείτε ότι είστε οι αδικημένοι; Γιατί σε ένα ματς, όπου δεν ακούμπησε την μπάλα ο Ολυμπιακός, θεωρείτε ότι αδικήθηκε δύο φορές; Και μας απειλείτε ότι δεν θα ξανακατέβετε; Πες τε τα στην COSMOTE, που σας δίνει τα λεφτά και στους παίκτες σας, που τους χρωστάτε”.

Σε αυτό το σημείο, τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, λέγοντας: “Μανο ξεφεύγεις. Οι τοποθετήσεις σου είναι στα όρια της γελοιότητας. Δεν θα ξαναμιλήσεις ούτε για Κινέζους, ούτε για τίποτα. Εσύ εδώ έχεις ξαναπεί να παίξουμε με ξένους, όποιους θέλετε, φέρτε. Και το ύφος καρδιναλίων το έχεις εσύ. Το πρόβλημα δεν είναι το ματς του Κυπέλλου. Είναι η συγκεκριμένη κατάσταση. Με τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Για την διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει