Οι εκλογές στη ΝΔ και οι διεκδικητές της… αρχηγίας

Τι είπε ο γνωστός δημοσιογράφος στην εκπομπή του στον Real FM

176

Λυπάμαι που το λέω αλλά περίμενα να αναλάβει τις ευθύνες του ο Κώστας Καραμανλής. Θλίβομαι που το λέω αλλά μέχρι στιγμής, η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία θεωρεί εύλογη την απόκτηση της αρχηγίας μετά την κατάρρευση των Σαμαρά και Μειμαράκη.

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει σιωπηλός και εάν συνεχίσει την ίδια τακτική δεν αποκλείεται το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του να έχει μια σειρά από νέες εκλογικές περιπέτειες και να καταλήξει αυτή τη φορά σε πολύ μικρότερα ποσοστά ακολουθώντας τη φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την ώρα οι προσερχόμενοι επισήμως ή ανεπισήμως ως υποψήφιοι της ΝΔ είναι πολιτικοί φθαρμένοι από την εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα, θεωρούνται αντιλαϊκοί, έντονα φιλογερμανοί, άνθρωποι του οργανωμένου κεφαλαίου και των ομίλων, ακροδεξιοί και λίαν απωθητικοί ως προϊόντα του πολιτικού μάρκετινγκ.
Αυτοί που μπαίνουν στην κούρσα διαδοχής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -εδώ που τα λέμε- είναι χειρότεροι ως πολιτικά προϊόντα, πολιτικά πρόσωπα και από το Μεϊμαράκη. Είναι εύκολα στην κριτική, δεν είναι ουσιαστικά νέοι, δεν είναι νέα, άφθαρτα πρόσωπα και είναι ευάλωτα και πολυσυζητημένα στην κοινή γνώμη. Επίσης δεν μπορούν να ενώσουν τις φυλές της ΝΔ γιατί ο ένας είναι το μακρύ του, ο άλλος το τζάκι του και ο άλλος το τσεκούρι του. Ορισμένοι θεωρούνται εμιγκρέδες στο χώρο τον καραμανλικό, ενώ οι ακροδεξιοί θεωρούν ότι η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στην περιοχή της λαϊκής δεξιάς».

Στον Κυριακό Μητσοτάκη, κάποιος πρέπει να μιλήσει με αγάπη, με ειλικρίνεια. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή και την πολιτική που δεν γίνονται. Πρώτον εκπέμπει παγωμένα κύματα και δεν έχει κάτι ζεστό να σε θερμάνει ή να σε κάνει να ελπίζεις για το μέλλον. Μερικές φορές η ματιά του θυμίζει γωνία μουσείου βαλσαμωμένων πτηνών. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Κυριάκο να πάλλεται σε μια πλατεία της Χαλκίδας και ο κόσμος να έχει από κάτω αγωνία όπως αυτή που σε καταλαμβάνει βλέποντας το Ψυχώ του Χίτσκοκ και ειδικά τις κινήσεις στο λουτρό. Ο Κυριάκος έχει βελτιώσει την πολιτική ομιλία του αλλά συγχύζεται εύκολα όταν του μιλάνε για τη Siemens και αυτό το παρατήρησα κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς με το Νίκο Χατζηνικολάου όταν χρειάστηκε να αντιπαρατεθεί με το Νίκο Νικολόπουλο και όσα έλεγε για το Χριστοφοράκο.

Σχετικά με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος θέλει επίσης την αρχηγία της ΝΔ, ούτε ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να έχει πέρασμα στα λαϊκά στρώματα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τόσο πιστά το μνημόνιο. Με τον κ. Δένδια η ΝΔ θα πάει 10 με 12 μονάδες κάτω, μπορεί και περισσότερο. Αντίστοιχα για τον Μάκη Βορίδη, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε καλό παιδί, καλός δικηγόρος αλλά πρέπει να έχει τρελαθεί πιστεύοντας ότι μπορεί να φέρει πλειοψηφικό ρεύμα στη ΝΔ. Θεωρείται από πολλούς, για να μην πω τους περισσότερους νεοδημοκράτες, ακροδεξιό στοιχείο, απωθητικό για τους καραμανλικούς, δίδυμο με τον Άδωνη Γεωργιάδη και χωρίς καμία ελπίδα απέναντι στον κ. Τσίπρα. Άλλωστε όσοι τον παρακολουθούν και στην τηλεόραση, όπως και ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας, δεν έχει να πει τίποτα καινούργιο, ούτε για την ανάπτυξη, ούτε για την ανεργία.

Στο μεταξύ, παίζεται για το εάν θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή όχι. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που τον σπρώχνουν γιατί θέλουν μεταβατικό αρχηγό στη ΝΔ, κάνουν λάθος. Ο Σαμαράς γιατί θέλει να έχει την επιρροή του και ο Καραμανλής γιατί είναι μέρος του παιχνιδιού που του αρέσει να παίζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...