Terra incognita e pericolosa

12. Ιουλίου, 2017 Είπαν - Έγραψαν ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Clipboard

Σε μια παρτίδα σκάκι μεταξύ διεθνών μαιτρ (ας πούμε «Φίσερ» versus«Σπάσκι») οι αντίπαλοι δίνουν τα χέρια και σηκώνονται από τις καρέκλες συνήθως αρκετές κινήσεις πριν καταλήξει το παιχνίδι.

Προβλέποντας με μαθηματική ακρίβεια ποιος θα κάνει ρουά-ματ. Ποιος είναι ο νικητής και ποιος είναι ο ηττημένος. Αυτό γίνεται και όταν προβλέπουν ισοπαλία. Αυτό, δυστυχώς, δεν συμβαίνει συνήθως στις δράσεις ή τα πλάνα των πολιτικών μας. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι στερούνται διορατικότητας και ταλέντου. Αγνοούν ότι η πολιτική είναι τέχνη του εφικτού. Αυτό αφορά και την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική σκηνή. Π.χ. δεν βάζεις ποτέ το Βαρουφάκη υπουργό οικονομικών για να λέει στο Σόιμπλε πόσο πολύ γυμνάζεται για να διατηρεί καλό σώμα ή πόσα πτυχία Οικονομικών έχει πάρει στην Ευρώπη και σε άλλες Hπείρους. Αυτό μηδενίζει τις πιθανότητες ακόμη και ενός μέτριου διαπραγματευτικού αποτελέσματος. Άλλο πρόσφατο παράδειγμα : Θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις τον Ιβάν Σαββίδη στον κόσμο των ΜΜΕ. Εντάξει, δικαίωμά σου η ελεύθερη επιλογή σου.  Ρώτησες όμως προηγουμένως τους Αμερικανούς, τους δυτικούς φίλους, τους δανειστές μας, εάν γουστάρουν ιδιοκτήτη του ΔΟΛ έναν αποκλειστικής επιρροής του Κρεμλίνου επιχειρηματία; Αφού έχεις ανοικτά μέτωπα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Θράκη, στα Σκόπια, στα σύνορα με την Αλβανία, δεν πρέπει να ρωτήσεις τα αφεντικά στη σφαίρα επιρροής; Έπειτα, γιατί δε ρωτάς τους αξιωματούχους στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι δυτικοί διπλωμάτες στην Αθήνα ποιους βλέπουν συχνότερα; Το Σαββίδη ή τους άλλους υποψήφιους για το ΔΟΛ;

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τις επιλογές, τους στόχους και τα θέματα που θέτει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση στην ατζέντα της. Με ταχύτητα εναλλάσσονται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων το Noor 1, το C4I του Σημίτη, η υπόθεση Παπαντωνίου και τα Σκόπια. Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θεωρεί πολιτικά τοξικό το Noor 1 και προσπαθεί να το «σκεπάσει» με την υπόθεση του πρώην Πρωθυπουργού και τη σχέση του με τη διακίνηση χρήματος για το C4I, το περίφημο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων που ουδέποτε παρελήφθη ολόκληρο και ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ.

Στο γενικότερο ζουγκλοειδές σκηνικό της πολιτικής μας ζωής προστίθενται καθημερινά οι απρεπείς και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των Δικαστών και οι αφορισμοί εναντίον των λειτουργών του Τύπου. Τίποτα από όσα διαδραματίζονται δεν έχει συνειρμό. Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Τα περισσότερα πολιτικά ξεσπάσματα και οι αντιπαραθέσεις χρήζουν (πέραν των άλλων) και έρευνας από δευτεροβάθμια επιτροπή ψυχιάτρων. Άλλωστε οι φράσεις που χρησιμοποιούνται πλέον δεν ακούγονται ούτε σε διαλόγους θαμώνων χαμαιτυπείου. Καθημερινά ακούμε πότε από τον έναν και πότε από τον άλλον να μιλάνε για «επιθέσεις» κατά της Δημοκρατίας. Κανείς δεν λέει όμως ότι το μνημόνιο έχει καταργήσει de facto τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Το πολιτικό προσωπικό THN έχει ενταφιάσει ΜΕ τα εκατοντάδες δεξιά και αριστερά «ΝΑΙ» στη βουλή. Το Σύνταγμα είναι σε «νεκροφάνεια». Και όποτε το Συμβούλιο της Επικρατείας προσπαθεί να του δώσει φιλί της ζωής κατηγορείται από την αριστερο – δέξια κυβέρνηση. Οι σεβαστοί Δικαστές και Εισαγγελείς υβρίζονται κατά τρόπο πρωτοφανή στα ελληνικά πολιτικά χρονικά.

Ο ελληνικός πληθυσμός ζει και υποφέρει σε terra incognita e pericolosa.

Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στη δυστυχισμένη χώρα. Το πολιτικό προσωπικό και ένας περιορισμένος αριθμός οικονομικών συμφερόντων αναδεύονται και παφλάζουν χωρίς να γνωρίζει κανείς γιατί κάνουν αυτά που κάνουν.

Σε αυτό το σημείο του σημερινού σημειώματος θα μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή αναδρομή. Οι αμερικανικές υπηρεσίες γνώριζαν ανέκαθεν τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας και τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα. Από την εποχή του Χένρι Κίσινγκερ που τον ξύπνησαν για να του πουν την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Εκείνος γύρισε στο άλλο πλευρό, λέγοντας: «Μην ασχολείστε, τις επόμενες ώρες αλλάζει η κυβέρνηση στην Αθήνα». Όπως και έγινε. Οι Χουντικοί πήγαν στον Κορυδαλλό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε και η Κύπρος διχοτομήθηκε από τον Αττίλα.

Πάντα οι Αμερικανοί ήξεραν ή μάθαιναν αμέσως ποια είναι η αλήθεια σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που απασχολούσαν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα (τρομοκρατία, ναρκωτικά, όπλα, οργανωμένο έγκλημα) όπως και φυσικά όλες τις σχέσεις με τους Ανατολικούς, τους Σοβιετικούς και τώρα τους καπιταλιστές του Πούτιν. Ασχολούνται ακόμα και με τις τελευταίες λεπτομέρειες. Π.χ. τι λένε και τι υπόσχονται οι Έλληνες καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσια Ρώσων ολιγαρχών.

Από την εποχή που ο πλοίαρχος Νίκος Ξανθόπουλος παρέδωσε το τεράστιο φορτίο χασίς του “Gloria” εκεί στον ισθμό της Κορίνθου, στις ελληνικές αρχές.  Από την εποχή που ο Νίκος Ράπτης ήταν επικεφαλής στη δίωξη ναρκωτικών στην ασφάλεια προαστίων, ο σταθμός της DΕA  (Drug Enforcement Administation) στην Αθήνα έκανε εξαιρετική δουλειά. Όλα τα φορτία ναρκωτικών που διέρχονται από τις ελληνικές θάλασσες παρακολουθούνται από τους σταθμούς της Κωνσταντινούπολης, των Αθηνών και του Κοσσόβου. Επομένως, οι Αμερικανοί που ανακάλυψαν και «έδωσαν» το Noor 1 γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Αν θυμάμαι καλά, αξιωματούχοι της DEA μου είχαν αναφέρει στην Αθήνα, ότι η παρακολούθηση των Τούρκων φορτωτών από τους πράκτορες του σταθμού της Κωνσταντινούπολης έδεσε όλη την υπόθεση. Φυσικά η DEA είναι το ίδιο καλά πληροφορημένη για τα λαθρεμπορικά που διασχίζουν τις ελληνικές θάλασσες μεταφέροντας φορτία λαθραίων τσιγάρων.

Στη σύντομη αυτή αναδρομή, πρέπει να προσθέσω ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν πάντα τα «μάτια» του Κρεμλίνου στην Ελλάδα, όπως ήξεραν πολύ καλά όλες τις κινήσεις των αντιπροσώπων όπλων και των σχέσεων που έχουν οο διάφοροι δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί μας με τους οπλάδες. Παλαιότερα ο σταθμός της CIA στην Αθήνα είχε συντάξει ιδιαίτερα ακριβείς εκθέσεις για τη διαφθορά στην Ελλάδα και για το ρόλο που έπαιζε ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας, θέλω να υπενθυμίσω ότι οι Αμερικανοί (με τη βοήθεια των Άγγλων) ανακάλυψαν και συνέλαβαν πολλά στελέχη της 17Ν. Έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί, χωρίς αγωνίες ή απειλές. Όταν λοιπόν μίλησαν τα «αερικά» της γιάφκας Τσουτσουβή στην περιοχή του Γκύζη, ξετυλίχθηκε όλο το κουβάρι, έγινε η ταυτοποίηση με τα στοιχεία των Γάλλων και ακολούθησε η έκρηξη στα χέρια του Ξηρού. Δεν συνελήφθησαν όλα τα μέλη της 17Ν. Για να μην επεκταθούν περισσότερο οι πολιτικές παρενέργειες, ειδικά στο χώρο της Αριστεράς. Ο Σημίτης είχε καλέσει τότε το Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου και του είχε πει: «Μιχάλη, τι λες  να πιάσουμε τη 17Ν;». Έτσι ξαφνικά του ήρθε του Σημίτη; Μόνος του το σκέφτηκε; Πάντα οι Αμερικανοί ήξεραν την αλήθεια, για όλες τις ιστορίες στην πολύπαθη Ελλάδα.

Γιώργος Τράγκας