ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟΣ! Μάχη με την «Αριάδνη» δίνει η Ελλάδα – Χωριά θαμμένα στο χιόνι, πρωτοφανείς χιονοθέλλες, εγκλωβισμούς και σκοτάδι άφησε η σφοδρή κακοκαιρία

11. Ιανουαρίου, 2017 Επικαιρότητα ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

xioni_KImi

Μάχη με τους τόνους χιόνι που έφησε πίσω της η «Αριάνδη», δίνουν οι πολίτες στις περιοχές όπου η κακοκαιρία επιμένει, αλλά και στις υπόλοιπες όπου ο καιρός για την ώρα φαίνεται να έχει «μαλακώσει», και που τις προηγουμενες ημέρες έθαψε κάτω από το χιόνι ολόκληρα χωριά…

Αποκλεισμένα χωριά, νησιά ολόκληρα χωρίς ρεύμα και νερό, διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, τεράστια προβλήματα στην κίνηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και κλειστά σχολεία και καταστήματα, είναι τα αποτελέσματα της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιά που πλήττει και σήμερα, για έκτη ημέρα, μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς παραμένουν σε πολλές περιοχές της χώρας με τα περισσότερα να παραμένουν στην Κύμη, την Αλόννησο, τη Σκόπελο, τη Λέσβο αλλά σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικά τα δύο νησιά, Αλόννησος και Σκόπελος, παραμένουν για πέμπτη ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ το χιόνι ακόμα και μέσα στους οικισμούς φτάνει τα 2 μέτρα.
Το μεσημέρι της Τετάρτης εξακολουθεί να χιονίζει και μάλιστα με χαρακτηριστικά χιονοθύελλας στην Ήπειρο, ακόμα και μέσα στα Γιάννενα, στην Ανατολική Μακεδονία, ειδικά στην Καβάλα και τη Δράμα, αλλά και στην Θεσσαλία με το χιόνι στη Λάρισα να χαρακτηρίζεται πρωτοφανές. Ανάλογα φαινόμενα και στην Λαμία, όπου στην εθνική οδό, από τα Καμμένα Βούρλα έως τις Ράχες, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι Θεσσαλονικείς είδαν το θερμόμετρο να πέφτει στους -4 βαθμούς Κελσίου, και οι οδηγοί στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί και είχε μετατρέψει πολλούς δρόμους σε…παγοδρόμια.

Σε…ιγκλου στην Κυμη
Για έκτη ημέρα οι κάτοικοι Κύμης παραμένουν φυλακισμένοι, όμηροι του χιονιά, στα σπίτια τους καθώς το χιόνι έχει σφραγίσει τις πόρτες τους και για να βγουν έξω, σκάβουν… λαγούμια. Μέσα στον οικισμό, το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν δημιούργησαν πάγο, ενώ νέο χιόνι έπεφτε έως και χθες.

Πρωτοφανής χιονοθύελλα σε Καβάλα και Δράμα

Περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας έχουν πληγεί από νέα έντονη χιονόπτωση -ίσως την ισχυρότερη των τελευταίων ωρών- με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες, ενώ είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ακόμα και στο κέντρο των δυο αστικών κέντρων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Το σύνολο σχεδόν των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας δεν λειτούργησαν σήμερα λόγω αδυναμίας του κόσμου να μετακινηθεί από τις γειτονιές προς το κέντρο της πόλης.
Το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας παραμένει κλειστό από χθες, ενώ από χθες το βράδυ δεν εκτελούνται δρομολόγια από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ τόσο της Καβάλας όσο και της Δράμας.

Μια απίστευτη χιονοθύελλα έπληξε την Τετάρτη την Μύκη, στην ορεινή Ξάνθη με τους δρόμους, τις σκεπές των σπιτιών και τα Ι.Χ. να καλύπτονται από το χιόνι, όπως γράφουν και τα xanthinea.gr.

Τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά στην Ηπειρο

Χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Στην πόλη των Ιωαννίνων αυτή την ώρα το χιόνι αγγίζει τους 50 πόντους, ενώ σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος συνιστά στους καταστηματάρχες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους (κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια).