ΧΙΟΝΙΑΣ – ΦΟΝΙΑΣ! Δέκα νεκροί σε μια μέρα στην Πολωνία – Στην κατάψυξη πολλές χώρες

9. Ιανουαρίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

poland

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ευρώπη συνεχίζει να οδηγεί σε θανάτους.

Δέκα άνθρωποι πέθαναν από το κρύο την Κυριακή, όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν (μείον 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές), ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB). Από την 1η Νοεμβρίου, τα θύματα από υποθερμία έχουν ήδη φθάσει τα 65, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Τα θύματα από υποθερμία έχουν ήδη φτάσει τα 65» από την 1η Νοεμβρίου, αναφέρεται συγκεκριμένα στη λακωνική ανακοίνωση του RCB, η οποία καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αυτές τις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, και κυρίως τους αστέγους.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, με τις πολικές θερμοκρασίες να προκαλούν την Παρασκευή και το Σάββατο τον θάνατο 20 ανθρώπων στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ιταλία, ενώ στα λευκά είναι και η Κωνσταντινούπολη. Οι συγκοινωνίες γίνονται με δυσκολία, πτήσεις ακυρώθηκαν ενώ τα στενά του Βοσπόρου παραμένουν κλειστά. Αποκαλυπτικό της κατάστασης είναι ότι λόγω της χιονόπτωσης έχουν σταματήσει  τα δρομολόγια των καραβιών που ενώνουν την ευρωπαϊκή πλευρά με την ασιατική και πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην Πολωνία θα ανέβει μεν τις επόμενες ημέρες, όμως όχι πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.