Τσίπρας σε Μητσοτάκη για το ταξίδι στο Παρίσι: «Εγώ έμεινα σε ξενοδοχείο, εσείς μείνατε στο σπίτι του Βολταίρου…» – «Καταθέστε πρόταση μομφής!».

17. Φεβρουαρίου, 2017 Πολιτική ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

24CD598D77CAA341D3B9063E89541090

Ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, από τη Βουλή, αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Παρίσι, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία της Ελλάδος με τους Ρότσιλντ.

Πριν όμως από αυτό, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής: «Δεν ήταν κρυφό το ταξίδι μου στο Παρίσι. Είχα ενημερώσει την γαλλική κυβέρνηση και βεβαίως την ελληνική πρεσβεία. Κοιτάξτε, όταν ο Σαμαράς πήγαινε στο Παρίσι, λέγατε πως πηγαίνει για να κάνει επενδύσεις. Όταν πήγα εγώ, μου είπατε πως πήρα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάω τα παιδιά μου στην Ντίσνεϊλαντ. Τελικά, διαψευστήκατε τόσο εσείς όσο και τα στελέχη σας παταγωδώς. Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε».

Και συνέχισε: «Για την συνάντηση με την Ρότσιλντ τι ύποπτο υπάρχει; Απόφαση του ΟΔΔΗΧ πριν πάω εγώ και μην μου ζητάτε να καταθέσω. Γιατί αν ζητήσω εγώ τα πόθεν έσχες θα νυχτώσουμε εδώ. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη. Για να βγει μια χώρα στις αγορές και φυσικά πρέπει να έχει σχήματα που γνωρίζουν πως θα γίνει αυτό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει την lazard. Ήταν όμως η σύμβαση πιο ακριβή με αυτήν που διαπραγματευθήκαμε, κατά 10 φορές. Ο λόγος της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους εκείνους με τους οποίους η χώρα θα βγει με καλό επιτόκιο στις αγορές. Για να κλείσει η ιστορία σας το αντιγυρίζω.

Εγώ έμεινα σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Καταθέστε τώρα το πόθεν έσχες σας και όχι σ’ εμένα κόλπα. Να το καταθέσετε αύριο. Εκτός εάν φοβάστε…».

Τέλος, επισήμανε τα εξής: «Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας αν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να δηλώνει ότι αν δεν κλείσει στις 20 η αξιολόγηση, θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής. Θα διαπιστώσετε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».