«ΤΡΕΜΟΥΝ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ! Πως η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο (Photo)

1. Ιουλίου, 2017 Είπαν - Έγραψαν ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

99ba059babb9f6f49594f31361df7a91-1421170152

Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με τις επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της.

Μάλιστα, όπως αναφέρετε η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Και μπορεί ο Αμερικανός συγγραφέας που είναι Ευαγγελιστής να καταφέρεται κατά της Τουρκίας με το σκεπτικό ότι εκπροσωπεί τον αντίχριστο και επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο μέρος της ανάλυσης του αποδέχονται αμερικανικοί διπλωματικοί κύκλοι που θεωρούν ότι ο Ερντογάν έχει απλώσει τα πόδια του πολύ έξω από το στρώμα.

hq720-1

Η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, η βάση στο Καταρ και η αποστολή στρατευμάτων, οι κόρωνες του Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει συμφέροντα στα Βαλκάνια και λαούς που πρέπει να προστατέψει, το ενδιαφέρον του σουλτάνου για τα πετρέλαια στη Μοσούλη και έμμεση χρηματοδότηση στον ISIS σίγουρα δεν αρέσουν στην Αμερικανική διοίκηση, η οποία αρχίζει να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ακόμα και με θρησκευτικούς όρους όπως κάνει ο κ. Richardson. Διότι οι αναφορές περί Gog και Magog προέρχονται από στοιχεία της εβραϊκής αποκάλυψης και της Ισλαμικής και πρόκειται για οντότητες αντίστοιχες με το Χριστιανικό αντίχριστο.

Turkia-Adihristos

Συγκεκριμένα, ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή, όπου έχει αρχίσει και ανατέλλει το «άστρο» της Τουρκίας. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό και συνάμα πιο ανησυχητικό σε όλες αυτές τις θεωρίες, είναι πως σύμφωνα με τον Richardson η Τουρκία θα προκαλέσει με τις επεκτατικές τις ενέργειες νέο παγκόσμιο πόλεμο και στη συνέχεια θα διαλυθεί εξ ων συνετέθη.

Με πληροφορίες από το Νίκο Χειλαδάκη