ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ! Έφυγε πλήρης ημερών ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ

21. Μαρτίου, 2017 Επικαιρότητα ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

 davidrock

Στον ύπνο του στον σπίτι του στη Νέα Υόρκη έφυγε ο Ντέβιντ Ροκφέλερ.

Μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες των ΗΠΑ  έφυγε σε ηλικία 101. Ήταν το νεότερο από  τα έξι παιδιά του Τζον Ροκφέλερ του νεότερου και εγγονός του ιδρυτή της Standard Oil. Μετά το θάνατο των αδελφών του έγινε ο θεματοφύλακας της οικογενειακής περιουσίας ενώ ανέπτυξε και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Ο πατριάρχης της οικογένειας περιγράφεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος ως « μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές στον χώρο της φιλανθρωπίας και των οικονομικών, με πολλούς να τον αναγνωρίζουν ως τον τελευταίο των μεγάλων της αμερικανικής οικονομίας».

Υπέρμαχος του καπιταλισμού  είχε παράλληλα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του είχε προχωρήσει σε δωρεές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ιδρύσει πέρα από το Ίδρυμα Ροκφέλερ και το ομώνυμο.

Ο ίδιος εξηγούσε τη θέση του ότι ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα ως εξής: «Το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα έδωσε περισσότερα πλεονεκτήματα σε περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλο στην ιστορία. Το ζήτημα είναι να εξασφαλίσουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί με τον πιο δίκαιο και αποδοτικό τρόπο».

Η περιουσία του  υπολογίζεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.