ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΣ! ΗΠΑ και Ν. Κορέα δε θα ανεχθούν…

17. Απριλίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

x-default

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα πως ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Νότια Κορέα θα ανεχθούν περαιτέρω πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές, ενώ επισήμανε πως οι αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία και το Αφγανιστάν καταδεικνύουν την αμερικανική αποφασιστικότητα.

Ο Πενς και ο εκτελών χρέη προέδρου της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο-αν, μιλώντας μια ημέρα μετά την αποτυχημένη βορειοκορεατική πυραυλική δοκιμή και δύο ημέρες μετά την τεράστια επίδειξη πυραύλων στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσαν επίσης πως θα ενισχύσουν της άμυνες κατά της Βόρειας Κορέας προχωρώντας στην ανάπτυξη του αμυντικού πυραυλικού συστήματος THAAD.

Ο Πενς βρίσκεται στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε τέσσερις χώρες της Ασίας που έχει στόχο να δείξει στους συμμάχους των ΗΠΑ και να θυμίσει στους αντιπάλους τους πως η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν γυρίζει την πλάτη της στην ολοένα και πιο ασταθή αυτή περιοχή.
Στην κοινή εμφάνισή του με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Πενς είπε πως η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να προσέχει τις ενέργειες και τις προθέσεις του αμερικανού προέδρου.