Σταυρούλα Ξουλίδου: Στα σχολεία η ιστορία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

13. Μαρτίου, 2015 Πολιτική ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

XOULIDOU

Την πρόταση να εκδίδουν τα επιτελεία του στρατού συγγράμματα με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ τόνισε την ανάγκη να περιληφθεί στην ύλη της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη Ελλάδα.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξήγησε πως «o στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για ενημέρωση των αξιωματικών.Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο. Αυτά λοιπόν που θα διανεμηθούν δωρεάν δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν».
Στο πάνελ βρισκόταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε γυρίσει στην εποχή της χούντας και δεν το έχουμε καταλάβει; Είναι δυνατόν το τι θα μοιραστεί στα σχολεία να το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;»
Αντίδραση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ, με τη βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου να γράφει στο twitter «Μετά τη χούντα αγωνιστήκαμε να καταργηθεί η ειδική ηθική διαπαιδαγώγηση στο στρατό! Θα την ξαναφέρουν τώρα στα σχολεία;»