ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ! Από την παρουσία των Ποντίων Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη (Εικόνες και βίντεο)

20. Μαΐου, 2017 Επικαιρότητα ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Molotof_Agnostos

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή και δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί από τους  Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που έχουν σαν αποστολή τη φύλαξη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 19:00 ακριβώς δύο Εύζωνες με τα λευκά, την επίσημη στολή της Προεδρικής Φρουράς για τις γιορτές, τις αργίες και τις Κυριακές (μαζί τους και ο δεκανέας αλλαγής, επίσης στα λευκά), και δύο Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη έφτασαν στο μνημείο προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία για την επόμενη μία ώρα.

Πρώτα ακούστηκε το τσαρούχι και μετά η μπότα, καθώς το κάθε ζευγάρι Ευζώνων άψογα συγχρονισμένο ανέβηκε στο μνημείο. Είναι άτυπη παράδοση στις ιδιαίτερες ημέρες να επιλέγονται τα καλύτερα ζευγάρια, οι στρατιώτες δηλαδή που μπορούν να συγχρονιστούν άψογα ακόμα και όταν ο ένας έχει γυρισμένη την πλάτη στον άλλο.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή στην αλλαγή φρουράς ήταν όταν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρέθηκαν και οι έξι Εύζωνες, οι δύο με την ποντιακή στολή, δύο με τα λευκά και δύο με τον θερινό ντουλαμά, δηλαδή τη στολή των Βαλκανικών Πολέμων.

pontossyntagma

Οι Εύζωνες αφού παρουσίασαν όπλα (οι Πόντιοι χαιρέτισαν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο) και απέδωσαν τιμές, έλαβαν τις θέσεις τους.

Οι μεν τέσσερις αποχώρησαν για το στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού και οι άλλοι τέσσερις ανέλαβαν υπηρεσία στα φυλάκια που βρίσκονται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά την αλλαγή φρουράς ο Ηλίας Υφαντίδης τραγούδησε το «Αητέν” ς επαραπέτανεν».

Νωρίτερα Πόντιοι χορευτές χόρεψαν τον πυρρίχιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μαγεύοντας του παρευρισκομένους.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr