ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Επιχείρηση της Αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος της Λεπέν

20. Φεβρουαρίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

 

marinelepen

Επιχείρηση της Αστυνομίας σήμερα στο αρχηγείο του κόμματος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. 

Σύμφωνα με πληροφορία η έρευνα έχει να κάνει με την υπόθεση κατάχρησης  από τη Λεπέν ευρωπαϊκών κονδυλίων για να πληρώνει τους υπαλλήλους της στη Γαλλία ανάμεσά τους και το σωματοφύλακά της.

Η ερευνητική ιστοσελίδα Mediapart και το περιοδικό Marianne πρόσφατα δημοσίευσαν απόσπασμα έκθεσης  του ευρωπαϊκού οργανισμού καταπολέμησης διαφθοράς(OLAF), σύμφωνα με το οποίο η Λεπέν είχε παραδεχτεί ότι δήλωνε τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της, ως βοηθό της στο ευρωκοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο OLAF αναφέρει ότι 41.554 ευρώ από τα κεφάλαια του ευρωκοινοβουλίου χρησιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2011, για να πληρωθεί ο σωματοφύλακάς της, Τιερί Λεζιέ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Λεπέν υποστήριξε ότι το ευρωκοινοβούλιο οφείλει χρήματα στην ίδια και το κόμμα της από μη καταβληθέντες μισθούς και έξοδα. Η Λεπέν, όμως, υποστηρίζει, ότι αυτή η συζήτηση με τους αξιωματούχους του οργανισμού, δεν έγινε ποτέ.

Η Γαλλίδα πολιτικός κατηγορείται, επίσης, ότι έχει υπογράψει μια παρόμοια σύμβαση με την επί γαλλικού εδάφους βοηθό της, Κατρίν  Γκρισέ, στην οποία από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και τον τρέχοντα μήνα, έχουν καταβληθεί 298.500 ευρώ.

Στην έκθεση της OLAF σημειώνεται ότι η Λεπέν έχει δηλώσει την Γκρισέ  ως κοινοβουλευτική βοηθό της διαπιστευμένη στις Βρυξέλλες ενώ στην πραγματικότητα είναι η προσωπική της βοηθός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί στην ΕΕ, πρέπει να εργάζονται σε ένα από τα τρία γραφεία του ευρωκοινοβουλίου, δηλαδή σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο ή Λουξεμβούργο, και είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο μέρος που εργάζονται.