Ποιος, ποιος, ποιος Αλέξη μου μου ποιος;

18. Αυγούστου, 2016 Άρθρα - Απόψεις ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Έχετε ξανακούσει να έχει γίνει… ολονυκτία στο Μαξίμου, παραμονές της Παναγίας; Μέσα Αυγούστου, στον οποίο ως γνωστόν “δεν υπάρχουν ειδήσεις”;

Το είδαμε κι” αυτό, ξαφνικά… φέτος το καλοκαίρι! Με τις φήμες να εξαπλώνονται ως επιδημία περί μυστικών σχεδιασμών του Αλέξη Τσίπρα να ξανακαταφύγει σε πρόωρες εκλογές (τις 5ες, μαζί με το δημοψήφισμα, μέσα σε 20 μήνες!), τα δημόσια έσοδα να υπολείπονται δραματικά των προϋπολογισθέντων, αλλά …ω του θαύματος το πλεόνασμα να αβγαταίνει, τις σχέσεις με την γείτονα να επιδεινώνονται επικίνδυνα και τον αποσβολωμένο κοσμάκη να περιμένει έντρομος τα νέα φορολογικά ραβασάκια που θα του έρθουν σε 20 μέρες-και τα οποία, βεβαίως, θα… κρύψει στο στρώμα μαζί με τα άλλα που δεν έχει, γιατί δεν μπορεί, πληρώσει…

Η αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση φρόντισε να μεταθέσει για… μετά τα μπάνια του λαού, προμηνύεται ζόρικη. Οι δανειστές επιμένουν στα σκληρά μέτρα για τα εργασιακά, την άμεση υλοποίηση της “λύσης” για τα κόκκινα δάνεια (ήδη τα ξένα τραπεζικά κοράκια, έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στην χώρα μας…), την προώθηση των μεταρρυθμίσεων τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται λόγω ιδεοληπτικών “κόκκινων γραμμών”, μεταρρυθμίσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει τελικά to late, to little, και με δυσανάλογο αυξημένο κόστος έναντι του αρχικού… Το προσφυγικό, που… έχει “λυθεί” από τον περασμένο Οκτώβριο επιδεινώνεται επικίνδυνα.

Σε 20 μέρες, ο κ. Τσίπρας θ” ανέβει στην ΔΕΘ. Μόνο που φέτος, δεν θα” χει τι να υποσχεθεί. Νέα εκδοχή του “προγράμματος Θεσσαλονίκης”, εκτός από γιούχα θα προκαλέσει και την οργή του εξαπατημένου κόσμου.. Θα ψελλίσει κάτι για την περιβόητη “ανάπτυξη-μαγική εικόνα”, αλλά η καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων θα του το πετάξουν κατάμουτρα. Και οι “αυταπάτες” του περασμένου Σεπτέμβρη, είναι ενοχλητικά για την κυβέρνηση πρόσφατες. Κάθε πέρσι, και καλύτερα (ή μάλλον ευκολότερα…) για τις επικοινωνιακού και αποπροσανατολιστικού χαρακτήρα “επιθέσεις αισιοδοξίας” του Αλέξη.

Μάθαμε πλέον. Για ότι είναι “σίγουρος” ο πρωθυπουργός, εμείς πρέπει να περιμένουμε το εντελώς… αντίθετο-και χειρότερο! Μας αναγκάζουν τα μνημόνια που δεν σκίστηκαν, οι συντάξεις που δεν αποκαταστάθηκαν, η (έμπρακτη) συγγνώμη της ΕΕ που δεν ήρθε, η Μέρκελ που δεν χόρεψε με τα “νταούλια” που της βάραγε ο αριστερός Αλέξης, οι άτσαλες κωλοτούμπες που σερβιρίστηκαν ως ως “εθνικές νίκες”, το περίφημο “όχι” του δημοψηφίσματος που εφαρμόσθηκε ως ταπεινωτικό “ναι”.

Ο κ. Τσίπρας, μας είπε χθες ότι “είναι ανόητος όποιος σκέπτεται εκλογές…” Δίκιο έχει, αλλά… δεν το πιστεύει. Επιδέξιος ζογκλέρ της παραπλάνησης και της απάτης, ετοιμάζεται, πολύ πιθανόν, για ένα ακόμη αιφνιδιασμό τύπου “αποθανέτω η ψυχή μου”. Διαψεύδει τις εκλογές, όπως τις …”διέψευδε” κατηγορηματικά και επίσημα από του βήματος της Βουλής, όταν εκλιπαρούσε την ψήφιση του μνημονίου του από την αντιπολίτευση, το εφιαλτικό περσινό καλοκαίρι. Και, με το που εξασφάλισε αυτό που τον κράτησε ζωντανό, προκήρυξε “αιφνιδιαστικά” (αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τις είχε σχεδιάσει…) εκλογές.

Δεν ξέρουμε αν θα ξανακάνει το σάλτο μορτάλε. Αλλά είναι βέβαιο ότι το σκέφτεται. Με την ελπίδα να διασωθεί (με ψέμματα και απατηλές “δεσμεύσεις”), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα… εξαερωθεί, η ΝΔ δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τέτοιο ποσοστό που να τις επιτρέψει (το “μπόνους” των 50 εδρών θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές) αυτοδύναμη κυβέρνηση, και η χώρα θα ξαναοδηγηθεί στις κάλπες, αυτή την φορά με την “απλή”, και το συνονθύλευμα της αριστεράς, θα παραμείνει παράγοντας του παιγνιδιού!

Αλήθεια, κ. Τσίπρα μας, ποιος στην πραγματικότητα σκέπτεται εκλογές;