ΠΕΘΑΝΕ Η MADAME L΄OREAL: Η κληρονόμος της αυτοκρατορίας «έφυγε» τη νύχτα στο σπίτι της

21. Σεπτεμβρίου, 2017 Πολιτισμός ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Bettencourt_Mpetankour

Η άλλοτε πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου και χρυσή κληρονόμος της αυτοκρατορίας καλλυντικών L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ,πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ.«Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια» ανέφερε η κόρη της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe (née Doncieux) και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L’Oréal, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο.
Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός υπουργών στις γαλλικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του ’70 και ανέλαβε την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της L’Oréal. Ο Μπετανκούρ ήταν μέλος του La Cagoule, μιας βίαιης γαλλικής φασιστικής ομάδας που ο πατέρας της Λιλιάν είχε χρηματοδοτήσει και υποστήριζε στη δεκαετία του 1930 και τα μέλη που συνελήφθησαν το 1937.

Ζωή μέσα στη χλιδή

Τα τελευταία της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο στο πιο ακριβό προάστιο του Παρισιού. Δεκάδες ήταν τα οι άνθρωποι που την υπηρετούσαν… Από καμαριέρες και μαγείρισσες μέχρι κομμωτές, αμπιγιέζ και γυμναστές ήταν το προσωπικό που απασχολούσε μόνιμα και μόνο για τις δικές της ανάγκες, αφού σε αυτή τη βίλα ζούσε μόνη της.

4995277_normal thumb_660_17_quy1550