ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ FORBES: Ποιοι βρίσκονται στη «χρυσή λίστα» – Η περιουσία τους

20. Μαρτίου, 2017 Επικαιρότητα ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

ellada

Στην «χρυσή λίστα» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του αμερικάνικου περιοδικού Forbes βρίσκονται τρεις Έλληνες, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.Πρόκειται για τους Φίλιππο Νάρχο, Αριστοτέλη Μυστακίδη και Σπύρο Λάτση.

Στην κορυφή της ελληνικής λίστας βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος, που κατατάσσεται στην 814η θέση παγκοσμίως. Η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια και σύμφωνα με το περιοδικό,  είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα “EFG International’, στον ενεργειακό όμιλο “Ελληνικά Πετρέλαια” και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων “Lamda Development’.