Οι κυβερνητικές αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες

10. Μαΐου, 2016 Άρθρα - Απόψεις ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Είναι νωπή η δημόσια παραδοχή στη Βουλή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβερνητική παρέα που δεκαέξι μήνες λυμαίνεται την εξουσία καθοδηγείται από τις αυταπάτες της.
Και η πρωθυπουργική παραδοχή επιβεβαιώνει εκείνους που από μήνες προειδοποιούσαν ότι ο οπορτουνισμός είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της κυβερνητικής παρέας του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του κακή τη μοίρα πρωθυπουργού της. Και αντί να προσπαθούν να το κρύψουν επαίρονται , γιατί αυτός ο οπορτουνισμός έχει όπως νομίζουν και τη λαϊκή επιδοκιμασία. Διότι μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα αστείο δημοψήφισμα, θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει δια βίου ισάριθμα «συγχωροχάρτια» για τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι κυβερνητικές ιδεοληψίες σε συνδυασμό με την άγνοια και την έλλειψη γραμμής πλεύσης.
‘Ετσι χωρίς να «κοκκινίσουν» ακόμη και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, που ήταν και αυτό έκφραση της λαϊκής και εθνικής αυταπάτης, μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και «το γλέντι» στο Μαξίμου , ο Αλέξης Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ. Ήταν και αυτή άλλη μία απόδειξη του πόσο σέβεται η παρέα που κυβερνά τη λαϊκή ετυμηγορία.
Προφανώς γιατί αγνοεί και πρώτος από όλους ο Αλέξης Τσίπρας ότι η αυταπάτη είναι η μεθοδευμένη πρόκληση φανταστικών κρίσεων, στην προσπάθειά των σημερινών διαχειριστών της εξουσίας να ξεγελούν όχι μόνο τους άλλους , αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Και εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα μετά και τις πρόσφατες εκχωρήσεις του μέλλοντός της ελληνικής οικονομίας μας στους ξένους-δανειστές, τα ερωτήματα που βασανίζουν τους πολίτες που κυβερνώνται από ανθρώπους που καθοδηγούνται από τις αυταπάτες τους, είναι πολλά και κρίσιμα.
Γιατί οι αυταπάτες αυτής της πρωθυπουργικής παρέας , όσο και αν μπορεί να μην είναι στις προθέσεις τους, έχουν πολύ επώδυνες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Και το πρόβλημα εδώ που φθάσαμε είναι αν θα το συνειδητοποιήσουν οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας!