ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ: Γι αυτό οι άνθρωποι φιλιούνται με τη γλώσσα

12. Οκτωβρίου, 2017 Υγεία ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

kiss

Υποσυνείδητα, τα ζευγάρια δοκιμάζουν το φιλί με γλώσσα για να δουν αν ταιριάζουν. Αν δηλαδή από βιολογικής άποψης είναι «συμβατοί».

Με το λεγόμενο «french kiss», οι άνθρωποι ανταλλάσσουν το σάλιο τους και μαζί με αυτό περίπου 80 εκατομμύρια διαφορετικά βακτήρια. Αυτό δεν ακούγεται ρομαντικό. Τότε γιατί τα ζευγάρια τρελαίνονται να ανταλλάσσουν…μικρόβια;

Οι ερευνητές βρήκαν διάφορες εξηγήσεις. Η επικρατέστερη είναι πως, όταν οι γυναίκες φιλάνε κάποιον, μπορούν να αξιολογήσουν αν είναι υγιής και γόνιμος. Και υποσυνείδητα «παίρνουν» τις ορμόνες του συντρόφου τους. Κατ” αυτό τον τρόπο, καταλήγουν στο συμπέρασμα αν το πρόσωπο που φιλάνε παθιασμένα, τους ταιριάζει για σύντροφος.

Ειδικά η τεστοστερόνη είναι ανιχνεύσιμη στο σάλιο του συντρόφου. Αυτό συμβαίνει μέσω της όσφρησης αλλά και του στόματος. Όπως αναφέρει στο γερμανικό περιοδικό «Focus» η ανθρωπολόγος από το Λας Βέγκας, Έλεν Φίσερ, οι άνδρες θέλουν πιθανότατα να μεταδώσουν την τεστοστερόνη τους στη γυναίκα μέσω του φιλιού και κατά συνέπεια να αυξήσουν τη σεξουαλικότητα τους.

Από βιολογικής άποψης,το φιλί με γλώσσα δεν είναι απαραίτητο. Η Σέλι Βόλσε, καθηγήτρια πολιτισμικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας στη Νεβάδα διαπίστωσε ότι, όλοι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα… φιλιά με γλώσσα και προτιμούν τις τρυφερές τους στιγμές να φέρνουν κοντά τα πρόσωπά τους ή απλά να αγκαλιάζονται.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μόνο το 46% των ατόμων στους ανθρώπινους πολιτισμούς φιλιούνται με γλώσσα .

Είναι πιθανό πάντως ότι, πολλοί άνθρωποι φιλιούνται μόνο με τη γλώσσα, επειδή τους έχει γίνει … πολιτισμική συνήθεια.Ή απλά θέλουν να δείξουν ότι ο ένας αρέσει στον άλλο.