ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ… ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ! Η απίστευτη δήλωση του Ερντογάν

17. Φεβρουαρίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Turkish President Erdogan in Istanbul

Τους λόγους για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση του συντάγματος στην Τουρκία  που θα τον καταστήσει απόλυτο κυρίαρχο παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση στα νοτιοανατολικά της χώρας. 

Ο Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να ριχτούν στη μάχη για το δημοψήφισμα που θα γίνει στις 16 Απριλίου  με επίκεντρο τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα ενισχύει τις εξουσίες του κι όπως υποστηρίζει θα φέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην Τουρκία.

Η συγκέντρωση έγινε στο Καχραμανμαράς αν και η εκστρατεία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους Τούρκους να πουν «ναι» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση. «Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας ιστορικής απόφασης» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα βιώσει μια νύχτα αναμόρφωσης την 16η Απριλίου» προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, που θα εκφωνήσει ομιλίες σε πολλές πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Καθώς  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προβλέπεται αμφίρροπο, ο Ερντογάν ζήτησε από τους υποστηρικτές του να «χτυπήσουν όλες τις πόρτες» για να πείσουν τους εκατομμύρια αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον των επικριτών του τονίζοντας ότι «στόχος τους δεν είναι το σύστημα, όμως το Έθνος. Τα πρόσωπα αυτά δεν τάσσονται κατά του Ερντογάν, αλλά εναντίον του Έθνους». «Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ποιος είμαι; Τίποτα (περισσότερο) από ένας θνητός!».

Επανήλθε ακόμη στο θέμα της θανατικής ποινής λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα και μετά θα ασχοληθεί με το θέμα της επαναφοράς της. Νωρίτερα ο ίδιος είχε πει ότι όσοι θα πουν όχι στο δημοψήφισμα συντάσσονται με τους πραξικοπηματίες της αποτυχημένης απόπειρας στις 15 Ιουλίου 2016.