Η ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Η κίνηση που θα εξοργίσει το σουλτάνο

21. Μαρτίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

erdogan_putin_85600900

Πάνω από όλα τα συμφέροντα της Ρωσίας βάζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν όπως φαίνεται από τη στρατηγική του κίνηση στη Συρία που θα βγάλει εκτός εαυτού τον Ερντογάν.

Κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι η Ρωσία κατέληξε σε συμφωνία με τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να εκπαιδεύσει τους μαχητές τους και να δημιουργήσει νέα στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος των YPG, οι οποίες θεωρούνται ένοπλο παρακλάδι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αδελφής οργάνωσης του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), Ρεντούρ Ξελίλ, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις του ήλθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία την Κυριακή και ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν ήδη σταθμεύσει στο καντόνι Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τις κουρδικές δυνάμεις.

Η κίνηση αναμένεται να εξοργίσει την Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε ένοπλη αντιπαράθεση με το PKK στις νοτιοανατολικές της επαρχίες από το 1984.
«Η ρωσική παρουσία γίνεται στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης Ρωσίας και YPG για την μάχη κατά της τρομοκρατίας. Οι Ρώσοι θα βοηθήσουν τις δυνάμεις μας στον σύγχρονο πόλεμο», δήλωσε ο κ. Ξελίλ.
Οι YPG συνεργάζονται και με τις ΗΠΑ στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, γεγονός που επίσης προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα, σύμμαχο της Ουάσινγκτον στο NATO.
Η συμφωνία Ρωσίας – Κούρδων της Συρίας ισχύει ήδη από τη Δευτέρα.
Η Μόσχα στηρίζει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τις ανταρτικές δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.το χα