Εφυγε ο θρυλικός Γκοτζίλα σε ηλικία 88 ετών! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

8. Αυγούστου, 2017 Πολιτισμός ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

asian1

Ο άνθρωπος που φόρεσε το κοστούμι από καουτσούκ για να υποδυθεί τον αυθεντικό Γκοτζίλα, το τέρας που κατέστρεφε τις πόλεις της Ιαπωνίας με την τεράστια ουρά του, πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κινηματογραφική εταιρία Toho.

Ο Χαρούο Νακατζίμα, που φόρεσε το γνωστό δυσκίνητο κοστούμι του τέρατος, το οποίο αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας ύστερα από τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στην αυθεντική ταινία Godzilla του 1954, πέθανε από πνευμονία, δήλωσε εκπρόσωπος της Toho.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν.

godzilla_raids_again_1955_behind_the_scenes

φωτογραφία: wikipedia

Έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα – το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του «γορίλα» και της ιαπωνικής λέξης για φάλαινες – συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα καθώς είχαν περάσει λιγότερο από 10 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και τη δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ, που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην ατόλη Μπικίνι, επιμολύνοντας ένα σκάφος με Ιάπωνες ψαράδες.

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκοτζίλα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.