ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ! Τι απάντησε στο αν τρίζει η καρέκλα του

20. Μαρτίου, 2017 Διεθνή ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

ntaiselmploum

Το μέλλον του Γερούν Ντάισελμπλουμ  ως επικεφαλής του Eurogroup απασχόλησε τη συνέντευξη Τύπου  που ακολούθησε μετά τη συνεδρίαση με τον ίδιο να μην διστάζει να απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις.

«Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα μου έχασε τις εκλογές και ότι είναι εξαιρετικά λίγες οι πιθανότητες να είμαστε στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Οπότε, ας είμαστε ρεαλιστές, η θητεία μου στη θέση του υπουργού Οικονομικών πιθανότατα φτάνει στο τέλος της», είπε ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να πάρουν αρκετό καιρό.

«Η θητεία μου στο Eurogroup τελειώνει τον Ιανουάριο του 2018. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κενό από το τέλος της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών και τον Ιανουάριο. Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup», είπε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αποχωρεί, απάντησε: «Δεν με ψήφισαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ως επικεφαλής του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών. Είναι μεγάλη ευθύνη την οποία δεν θέλω να εγκαταλείψω. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Θα μιλήσω ξεχωριστά με τον κάθε υπουργό για το πώς βλέπει αυτή την κατάσταση και το μέλλον της προεδρίας του Eurogroup για να πάρουμε αποφάσεις αργότερα».