Του «Μετεωρίτη»

Ες… πότε τα “ασήμαντα”;

25. Ιουλίου, 2016 Άρθρα - Απόψεις ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Εντάξει!Την “δουλειά” του κάνει ο μπάρμπα-Φλαμπουράρης που βγαίνει στα κανάλια και μας… ενημερώνει ότι “με τις πολιτικές της κυβέρνησης, έπαψαν οι άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια…” (στην κοσμάρα του ο τύπος!), την δουλειά του κάνει και ο Τσίπρας ο οποίος, την ώρα που έχουν πιάσει φωτιά τα μπατζάκια μας, αυτός κατσικώνεται με την…απλή αναλογική, για να εξασφαλίσει ότι “χάσει-χάσει” στις εκλογές θα παραμείνει στο παιγνίδι σε μια ακυβέρνητη Ελλάδα. Να αποπροσανατολίσει τον κόσμο πασχίζει- και να συσπειρώσει την πολύ στενή κομματική νομενκλατούρα του. Ότι ακριβώς επιχειρεί και με την… δημοψηφισματική αναθεώρηση του Συντάγματος!

“Καλά” κάνει και ο Καμμένος, που αντιπολιτεύεται την Φώφη Γεννηματά, με ποταπές ειρωνείες για τον καρκίνο της Αυτή την αντίληψη έχει το… κενό και χυδαίο του εγκεφάλου του περί πολιτικής. Στα τέσσερα και… ακόμη πιο κάτω. Η ακροδεξιά αισχρή συνιστώσα της πρώτο-δεύτερης φορά αριστεράς…

Τούτη την -στην κυριολεξία- έρημη χώρα, με ή χωρίς “απλή”, με ή χωρίς Πρόεδρο εκλεγμένο από τον κόσμο, θ” αποφασίσουν κάποια στιγμή να την κυβερνήσουν; Στα “απλά”, τα βατά, τα καθημερινά που ταλανίζουν τον αποσβολωμένο πολίτη; Θα βάλουν κάποιο τέλος στο θλιβερό (απο)ξεχαρβάλωμα του κράτους, που εκτός του ότι απογοητεύει και ταλαιπωρεί τους “ιθαγενείς” υπηκόους του, ξεφτιλίζει στο έπακρο και την εικόνα της Ελλάδας;

Κοντεύει μήνας που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης “απαλλοτριώθηκε” από ξένους και ντόπιους αναρχοαυτόνομους, αυτόκλητους “λαϊκούς αγωνιστές”. Ένα απέραντο… κάμπινγκ οι χώροι του, μέσα και γύρω από το οποίο οι “αγωνιστές”… αγωνίζονται για κάποια “δίκαια” του λαού! Α, και των προσφύγων και λαθρομεταναστών. Οι εικόνες του αίσχους, κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ και δέος, στους πολίτες χωρών που τα πανεπιστημιακά κάμπους είναι κοσμήματα-ναοί της επιστήμης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών-όχι… ναρκωτικών και μολότοφ!

Οι πρυτανικές αρχές, διαμαρτύρονται, αλλά η αστυνομία δεν επεμβαίνει! Δεν παραβιάζει το… άσυλο ανομίας και γενικού μπάχαλου! Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άλλωστε, δήλωσε… περήφανα και “αριστερά” ότι “εφ” όσον ουσιαστικά (;) δεν παρακωλύεται η λειτουργία του πανεπιστημίου, δεν υπάρχει πρόβλημα!” Ο αρμόδιος υπουργός “προστασίας” του πολίτη και τήρησης της τάξεως και ασφάλειας, αποφαίνεται ότι “ η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει του ελέγχου, άρα δεν υπάρχει ανάγκη επέμβασης της αστυνομίας…” Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!

Και το χάλι, δεν σταματά εδώ. Βγήκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στιγμάτισε την κατάσταση και την ολιγωρία του κράτους, μαζί με τις μεθόδους των… αγωνιστών του κινήματος “δεν υπάρχουν σύνορα”! Και την επομένη, σε μια σαφέστατη πράξη εκδίκησης και προειδοποίησης, αυτά τα κ@λόπαιδα έκαναν ντου στο δημαρχείο και τα έκαναν ρημαδιό! Για να… “δείξουν” ποιοι είναι στον Γιάννη Μπουτάρη, στο κράτος-οπερέτα, σε όλους μας! Ανενόχλητοι, “ωραίοι”, με τις θωπείες της αστυνομίας-ε, αφού έτσι κι” αλλιώς “δεν παρακωλύθηκε” και …αφόρητα η λειτουργία του Δήμου!

Εδώ ο κόσμος χάνεται, θα μου πείτε, κι” εγώ ασχολούμαι με τα “ασήμαντα”, τα μη “σπουδαία”! Μα αυτά τα “απλά”, τα πεζά που δυσκολεύουν την ζωή και την καθημερινότητα του πολίτη, αυτά που καταρρακώνουν κάθε έννοια σοβαρότητος και αξιοπιστίας της χώρας, αυτά που αποδεικνύουν με κραυγές την ανυπαρξία οργανωμένου κράτους, το γενικό ξεχαρβάλωμα, την παραίτηση της ηγεσίας από τσίπα και αίσθηση ευθύνης είναι εκείνα που… “ανεπαισθήτως” αλλά νομοτελειακά οδηγούν και στα άλλα, τα μεγάλα!

Όταν δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα τη ν πεζή καθημερινότητά σου, περιμένεις να σε… εμπιστευθούν οι δανειστές από τους οποίους εξαρτάται η ίδια η ύπαρξή σου; Όταν η “υπεύθυνη” κυβέρνηση αντιδρά… χαλαρά, “αριστερά” και ιδεοληπτικά μ” ένα “ντ’αξει, δεν τρέχει και τίποτε…” για να μην… προσβάλλει και ερεθίσει τους εσωκομματικούς Τουπαμάρος της, περιμένεις η Μέρκελ, ο Ερντογάν και όλοι οι άλλοι να σε πάρουν στα σοβαρά και να σε υπολογίσουν; Σαν τσογλάνι του κλότσου και του μπάτσου θα σε αντιμετωπίσουν. Είτε ο Πρόεδρος της χώρας εκλέγεται από το Κοινοβούλιο, είτε από τα λαϊκά δημοψηφίσματα στις αλάνες και τις γειτονιές…