Δραγασάκης σε Γερμανούς βουλευτές: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη»

26. Μαρτίου, 2014 Πολιτική ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

dragasakis-77

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια αξιόπιστη  πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης έδωσε σε Γερμανούς βουλευτές  Ιωάννης Δραγασάκης .

Όπως είπε, «εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη» και πρόσθεσε «η οποία (σ.σ. πολιτική δύναμη) υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης» .

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών που βρέθηκαν στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο δημιουργίας του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας – Γερμανίας είπε ότι «πολλά μπορεί να έχουν ακουστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ» γι αυτό και τους διαβεβαίωσε ότι «εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Απ” αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς».