ΔΗΛΩΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΚΟΥΡΙΩΤΗ: «Επιβαρυμένο το επίπεδο ασφάλειας της Ελλάδος»

18. Απριλίου, 2017 Παρασκήνιο ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

stratos

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή γιατί η Τουρκία δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να αμφισβητεί τα σύνορά μας» δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ο ειδικός αναλυτής.

«Μετά από 7 χρόνια μνημονίων και 50% περικοπή στις αμυντικές δαπάνες, τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο διευθυντής του αμυντικού περιοδικού «Pro News” κι ειδικός αναλυτής, Τάσος Γκουριώτης. Είπε πως υπάρχει πια διαφάνεια στις αμυντικές δαπάνες καθώς δεν υπάρχουν πια προμήθειες. Χαρακτήρισε επιβαρυμένο το γενικό επίπεδο ασφάλειας της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία τονίζοντας μάλιστα πως η Τουρκία έχει ξεφύγει στο επίπεδο των αμυντικών της δαπανών.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή γιατί η Τουρκία δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να αμφισβητεί τα σύνορά μας. Θέλουν εδάφη, θέλουν έλεγχο, θέλουν θάλασσα και δεν θα ησυχάσουν εάν δεν τα πάρουν» είπε.

Ο κ. Γκουριώτης ερωτηθείς για το εάν ο Ερντογάν μπορεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες είπε πως με την πολιτική που ακολουθεί όλα είναι πιθανά, τίποτα δεν αποκλείεται καθώς είναι ένας παίκτης απόλυτα μη ελεγχόμενος.