Γιώργος Τράγκας για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Εμένα πάντως θα μου λείψει…»

30. Μαΐου, 2017 Είπαν - Έγραψαν ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

Tragas_Parapolitika01Front

Ήταν πρωταγωνιστής σε εκατοντάδες ραδιοφωνικές εκπομπές μου.

Ποτέ δεν ζήτησε να με απομακρύνουν από τα ΜΜΕ που εργαζόμουν. Μετά από τρία χρόνια σκληρού πολιτικού – δημοσιογραφικού πολέμου, όταν τον ανέτρεψε ο Σαμαράς από την εξουσία και τον κέρδισε ο Παπανδρέου στις εκλογές, δέχτηκε να με συναντήσει στο σπίτι του στην Ρηγίλλης και να μου δώσει αποκλειστική συνέντευξη για το CRASH. Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα έπεσε από τα σύννεφα! Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να δίνει συνέντευξη στον Τράγκα μετά από τόσες «λυσσαλέες επιθέσεις»;
Το μεγάλο προσόν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πέραν των αμαρτιών και των πολιτικών λαθών του) ήταν ότι αναγνώριζε και τιμούσε τους φίλους του αλλά και τους αντιπάλους του. Γνωριστήκαμε αμέσως μετά την μεταπολίτευση, όταν επέστρεψε στη Ν.Δ. Έζησα μαζί του, μέσα στο σπίτι του, τις τελευταίες ώρες πριν νικήσει τον Κωστή Στεφανόπουλο και αναλάβει τα ηνία της γαλάζιας παράταξης.
Μετά την τρίχρονη σφοδρή κόντρα και την πτώση του, σε εκείνη την συνέντευξη στο διαμέρισμα της Ρηγίλλης, αναγνώρισε για πρώτη φορά τα πολιτικά λάθη που είχαν γίνει με την περίφημη αποστασία. Ακόμη θυμάμαι τα λόγια της Μαρίκας που κουνώντας το χέρι της προς την πλευρά του (σαν να τον κατσάδιαζε), μου έλεγε «…του τα έλεγα εγώ τότε αλλά δεν με άκουσε…».
Κατά την γνώμη μου ήταν ένας σπάνιος «δεινόσαυρος» της πολιτικής με αρκετά προτερήματα και ελαττώματα. Υπήρξε μεγάλη τροφή επί δεκαετίες για όλους τους δημοσιογράφους.
Σήμερα το πρωί λυπήθηκα γιατί δεν μπορούσα να πω τίποτα για το θάνατό του στη μαγνητοφωνημένη εκπομπή μου για την fraport. Συλλυπητήρια στην αγαπητή φίλη μου Ντόρα Μπακογιάννη, στο γιο του Κυριάκο και σε όλα τα παιδιά του, τα εγγόνια του.
Θα μου λείψει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ Γ. ΤΡΑΓΚΑ: «Μετανιώνω για την αποστασία»