Έλληνες του εξωτερικού στα social media: «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

25. Ιανουαρίου, 2015 Παρασκήνιο ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου:

den-mporo-na-psifiso

Οι Έλληνες του εξωτερικού επέλεξαν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να εκφράσουν την αγανάκτησή τους γιατί δεν δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα με το hashtag #icannotvote  καθώς και με προσωπικά μηνύματα  στο Twitter και στο Facebook γράφουν : «Είμαι Έλληνας και δεν μπορώ να ψηφίσω».

Στην ιστοσελίδα http://www.icannotvote.org/gr/ αναφέρουν ότι σε αντίθεση με 23 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνολικά 37 ευρωπαϊκές χώρες. «Το ελληνικό κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του τη δυνατότητα να ψηφίσουν από το εξωτερικό…Η περιορισμένη μας πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία αποτελεί μορφή διάκρισης, ιδιαίτερα ντροπιαστικής αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Έλληνες του εξωτερικού.

«Σε εμάς που ζούμε στο εξωτερικό και ακόμη φορολογούμαστε στην Ελλάδα, δεν μας επιτρέπεται η επιστολική ψήφος», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μηνύματα στα social media.

Υπενθυμίζουμε ότι το crashonline.gr σε ρεπορτάζ του, πριν απο λίγες μέρες,  είχε επισημάνει την αδράνεια που έχουν δείξει οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών για τη διευθέτηση του προβλήματος της επιστολικής ψήφου:

Η ψήφος των αστροναυτών και η επιστολικη ψήφος (ιστορία) για… εξωγίηνους στην Ελλάδα